(ВІДЕО) Курсанти 4-го курсу Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» пройшли стажування в Одеському загоні Морської охорони

НАЗАД
25 травня 2021 10:28

Стажування було цікаве й насичене. Хлопці отримали унікальний досвід участі у спільних українсько-американських маневрах із кораблем Берегової охорони США «Hamilton».

Протягом місяця в складі екіпажу флагмана Морської охорони майбутні випускники інституту ВМС, що навчаються за замовленням Морської охорони Держприкордонслужби, набували практичного досвіду на посаді командира штурманської бойової частини корабля.

Стажування було цікаве й насичене. Хлопці отримали унікальний досвід участі у спільних українсько-американських маневрах із кораблем Берегової охорони США «Hamilton».

Вивчаючи теорію стандартів NATО на лекціях, курсантам випала нагода застосувати знання на практиці під час виконання спільних вправ, передачі інформації. Адже стажери несли ходову штурманську вахту як дублери, отримували команди й формували доповіді англійською, використовуючи спеціальні процедури стандартів.

Під керівництвом досвідчених офіцерів, курсанти із захватом, цікавістю і відповідальністю прагнули виконувати обов’язки в реальній обстановці. До того ж, додавали особливого враження постійна присутність і провокативні дії кораблів РФ, що непрохано втручалися в злагоджені маневри Морської охорони з американськими колегами.

Саме унікальний досвід штурманських рішень, прокладок та реалізацію маневрування у критичних умовах реального протистояння в морі майбутні штурмани оцінили особливо. Хлопці визнали, що таке навчання залишає незабутні враження і зміцнює впевненість у свідомому виборі надзвичайно цікавої і престижної професії – морського прикордонника.

Наразі перед майбутніми офіцерами відповідальний етап – складання державної атестації та випуск з вишу. І після відпустки, вже цього літа, їх радо зустрічатиме корабельно-катерний склад Морської охорони.

Коментують курсанти 4 курсу Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» Дмитро Стратієнко та Степан Черкез.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси